Onkruidbestrijding

Nieuw tijdperk voor onkruidbestrijding

Met ingang van 31 maart 2016 is er een verbod op chemische bestrijdingsmiddelen door professionele gebruikers op verhardingen. Het doel van deze maatregel is de waterkwaliteit te verbeteren en de menselijke gezondheid te beschermen. Het verbod geldt momenteel alleen voor verhardingen maar het plan is om dit in de nabije toekomst uit te breiden naar niet-verhardingen. LeCoBa heeft twee alternatieven voor chemische onkruidbestrijding, namelijk onkruid bestrijden met heetwater en/of hetelucht.

Milieuvriendelijk

Door uitsluitend met schoon kokend heetwater van exact 98°C het onkruid te besproeien wordt de celstructuur van de plant vernietigd en sterft deze af. Dit besproeien gebeurt met een lage uitstoomdruk (1,5 bar). Dit maakt de onkruidbestrijdingsmachines geschikt voor alle verharde- en halfverharde oppervlakken. Een bijkomend voordeel is geen opspattend vuil als gevolg van hogedrukwater, waardoor er tot aan de gevel schadevrij gewerkt kan worden zonder deze te vervuilen.

Onderstaand treft u de twee merken aan, welke wij u kunnen bieden voor natuurvriendelijk bestrijden van onkruid.

Heetwateronkruidbestrijding

(Onkruidbestrijding met water)

LeCoBa Wave Heatweed onkruidbestrijding Heetwater Weedheater LeCoBa Waterkracht Weedblaster heetwater onkruidbestrijding

Heteluchtonkruidbestrijding

(Onkruidbestrijding met lucht)

Klik hier voor meer informatie over onkruidbestrijding met hetelucht.

 

    • Klik hier voor onze laatste nieuwsbrief "winteronderhoud" Nieuwsbrief winteronderhoud 2020