Nieuws

Een terugblik op de LeCoBa Open Dagen ter ere van ons 40-jarig jubileum!

Wij kijken terug op twee druk bezochte en leuke Open Dagen, op 5 & 6 april. We hebben ervan genoten! Het weer was ons goed gezind en de sfeer zat er goed in!

De winnaars van de acties zijn bekend en er is met hen contact opgenomen.


De winnaars van het Husqvarna kindertuingereedschap met de kleurplatenactie zijn:

 • Lenne (8 jaar)
 • Mees (3 jaar)
 • Jolijn (5 jaar)

De winnaars van de waardecheque van € 100,00 met de minidumper Truxta Challenge zijn:

 • Ricky Kerkhofs (52 seconden, vrijdag)
 • Joost Dingemans (50 seconden, zaterdag)

De winnaars van de waardecheque van € 50,00 met de Raad het aantal bouten en moeren zijn:

 • Gerard v/d Heijden (precies geraden! 357 stuks, vrijdag)
 • C. Heuvelmans (precies geraden! 357 stuks, vrijdag)
 • Freek Kemps (358 stuks, zaterdag)

De winnaars van de waardecheque van één dag huur van een handgedragen machine, met de motorzaag ketting challenge zijn:

 • Jeroen van Broekhoven (42 seconden, vrijdag)
 • Theo Weijtmans (32 seconden, zaterdag)

Naast de winacties was er natuurlijk nog veel meer te doen: Buiten waren de graafmachines van Komatsu te zien, de werktuigdragers van Multihog, verschillende machines van Köppl, de maaiers van AS Motor, de minidumpers van Truxta, verscheidene machines van Jo Beau, onkruidmachines van Limpar, heetwatermachines van Waterkracht en de roadshow van Husqvarna. Daarnaast was op zaterdag Rik van Dooren aanwezig, hij heeft enkele mooie creaties uit één stuk hout gezaagd en een zeer mooi stuk aangeboden aan LeCoBa.

Binnen was er een ontvangst met koffie, thee en wat lekkers. Daarnaast was er de kans om een kijkje te nemen achter de schermen. Er was een route door de werkplaats, waar uitleg werd gegeven over verschillende machines, over de aanleg van de automatische gazonmaaiers, Bahco gereedschap, Innogreen producten en onze verhuur machines. De route ging verder naar boven op de afdeling veiligheids- en werkkleding, hier kon je zien hoe er logo’s op textiel werd bedrukt en kon je een mooie pet en tas bemachtigen. Als afsluiting van de route kon je onder het genot van een hapje en een drankje nog napraten bij de bar.

We willen de bezoekers van harte bedanken voor hun komst en felicitaties. Op naar het volgende jubileum!

Het LeCoBa Team

LeCoBa Wintelre Open Dagen


LeCoBa aanwezig op De Groene Sector Vakbeurs 2019

Lecoba Wintelre Vakbeurs De Groene Sector Hardenberg

Op 15, 16 en 17 januari 2019 staat in Evenementenhal Hardenberg de 20e editie van De Groene Sector Vakbeurs. Ook LeCoBa is van de partij.

We verwelkomen u graag op de stand van Husqvarna (407) en op stand van Waterkracht (641) waar natuurlijk de koffie voor u klaarstaat. Mocht u niet direct iemand van LeCoBa zien, bel dan met onze relatiebeheerder Patrick Kuijpers. Hij zal alle dagen aanwezig zijn en is te bereiken op 040 – 303 22 60.

Mocht u graag toegangskaarten ontvangen! Laat het ons even weten via de mail: Patrick@lecoba.nl


Schade door droogte, hoe herstellen?

LeCoBa droogte Wintelre Innogreen Variomix beregenen

Het blijft maar mooi weer. Dat is fijn, maar de droogte is een groot probleem. Alles wat groeit gaat gebukt onder een gebrek aan vocht en het is wachten op regen. Vooral op gazons is het leed zichtbaar. De schade is te herstellen. Lees hier hoe!


LeCoBa nu ook contractdealer van Waterkracht Weedmaster

Rob Basten, algemeen directeur van LeCoBa, heeft op 1 juni als tweede distributeur in Nederland een contract met Waterkracht getekend voor de distributie van de Weedmaster-productlijn van Waterkracht.

Om de klant zoveel mogelijk te ontzorgen werkt Waterkracht met distributiepartners, elk met een eigen regio. LeCoBa neemt de distributie van Zuid-Oost Ne

derland voor zijn rekening. Hans Gilbers, algemeen directeur van Waterkracht, is zeer content met LeCoBa als distributiepartner. Ook PLeCoBa dealer Waterkracht Weedmaster onkruidbestrijdingatrick Kuijpers, productspecialist onkruidbestrijdingsmachines bij LeCoBa vindt dit een zeer goede ontwikkeling. ‘Het contact met Waterkracht verloopt zeer goed. Er zijn korte communicatielijnen waardoor we snel kunnen schakelen en de eindgebruiker de beste service kunnen bieden.’

Op de foto: Rob Basten (LeCoBa) en Hans Gilbers (Waterkracht) schudden elkaar de hand in de showroom van LeCoBa nadat het contract is getekend.


De stad Beringen kiest voor onkruidbeheer met heet water technologie

Na diverse tests is het team uit Beringen het er onverdeeld over eens dat de Weedmaster-L van LeCoBa de beste keuze is voor het onkruidbeheer in Beringen. Multifunctionaliteit, gebruikersgemak en een zeer constante hoge watertemperatuur gaven de doorslag bij hun keuze.

Thermische onkruidbestrijding is gebaseerd op het overbrengen van energie op de plant, waarbij de celstructuur wordt vernietigd. Water is één van de beste energiedragers in de natuur en kent in tegenstelling tot alle andere thermisch methodes geen resistente soorten.

LeCoBa Beringen Heet water onkruidbestrijding


LeCoBa levert bij Ergon Eindhoven

LeCoBa levert bij Ergon Eindhoven nieuwe machines. Op twee begraafplaatsen in Eindhoven mochten Ergon medewerkers hun nieuwe machines in gebruik nemen. Er is bij de keuze goed naar de wensen van de medewerkers geluisterd, maar ook zijn punten als efficiëntie, geluidsdruk en kwaliteit meegenomen in de afweging.

Geleverde machines:

 • 2x frontmaaier Gianni Ferrari GTS220D met hoogkiep
 • 2x onkruidborstelmachine Nimos mug H
 • 2x accu bosmaaier Pellenc

Ergon Eindhoven LeCoBa


Wij hebben het genoegen 3 soorten schone en fossielvrije dieselbrandstoffen te introduceren

LeCoBa heeft m.i.v. november 3 soorten diesel aan het assortiment toegevoegd.
Agealube Eco Diesel Green is helemaal fossielvrij omdat het volledig gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen, waardoor een CO2-reductie bereikt wordt van maar liefst 80% of meer ten opzichte van het gebruik van gewone diesel.

Diesel LeCoBa Aspen

Enkele kenmerken zijn:

 • Minder geur en rook
 • Geschikt om lange tijd in de machine te laten zitten (jaren houdbaar)
 • Geeft startzekerheid
 • Houdt de motor schoon
 • Niet giftig voor waterorganismen
 • Verkrijgbaar in verschillende verpakkingen tot 1000 liter
 • Vorstbestendig

Onze medewerkers kunnen u uitgebreid voorlichten over deze nieuwe schone en fossielvrije dieselbrandstoffen.


LeCoBa dealer van TP hakselaar

LeCoBa is dealer van de TP hakselaar met als paradepaardje de TP 175 MOBILE. De beste in de klasse van versnipperaars op aanhanger onder de 750 kg. U krijgt nergens een hogere capaciteit. Het is het enige model op de markt dat stammen kan versnipperen met een diameter van maximaal 175 mm. Door de hoge capaciteit in combinatie met het lage gewicht kan de machine door veel doelgroepen gebruikt worden, zoals gemeentes, hoveniers en leasebedrijven voor apparatuur. De machine is uitgerust met de TP VARIO SPOUT, een handmatig in hoogte verstelbare uitwerppijp met zes standen. Daardoor kan eenvoudig en nauwkeurig bepaald worden waar de houtsnippers zullen landen. Bovendien is veilig transport en gemakkelijke opslag in bijvoorbeeld garages mogelijk.

U kunt deze hakselaar met een normaal B-rijbewijs verplaatsen.
LeCoBa TP hakselaar dealer


Succesvolle infodagen chemievrij onkruidbeheer bij LeCoBa

LeCoBa heeft enkele succesvolle infodagen over chemievrij onkruidbeheer achter de rug. Op 9 en 10 februari kwamen ruim honderd belangstellenden af op verschillende sessies op het gebied van onkruidbestrijding.

Er vonden drie sessies plaats: ‘Onkruidbeheer, toepasbaarheid en het verdienmodel erachter’, ‘Optimaal beheer door middel van informatietechnologie’ en ‘Verwachting en realisatie op elkaar afstemmen’.

‘De kou liet de meeste enthousiaste deelnemers er niet van weerhouden om zich ook uitgebreid in de praktijk te verdiepen. Velen gingen buiten in gesprek met participerende toeleveranciers van Wave (inmiddels Heatweed technologies), van Dyck (multihog), Stierman, Weedheater en medewerkers van LeCoBa. Daarbij kwamen de warme soep en broodjes worst door de kou extra goed tot hun recht.’

Het is goed merkbaar dat het deze winter voor veel aannemers in het groen, hoveniers en gemeentes duidelijk is geworden dat het ‘chemisch spuiten’ nu verleden tijd is. ‘Dit volgt uit de wet, maar ook maatschappelijk gezien is het nu not done. Wij bieden een breed scala aan machines die het spuiten overbodig maken en proberen onze klanten daarbij zoveel mogelijk te ontzorgen. Daarbij beseffen we dat voor onder andere aannemers vooral in de periode tot en met mei vaak elke minuut inzetbaarheid van de machines telt.’


Saver NV uit Roosendaal zet alles in op chemievrije onkruidbestrijding met heet water.

Saver NV heeft inmiddels al een ruime ervaring met de Heatweed (WAVE) heet water methode. Tijdens een proefperiode zijn diverse methoden om onkruid op een alternatieve manier te bestrijden in de praktijk getest in een aantal proefgebieden. Na afloop van de proef bleek dat het bestrijden van onkruid met behulp van heet water de beste resultaten opleverde.

Afgelopen jaar heeft de firma Saver NV haar machinepark verder uitgebreid. Zij kochten het afgelopen jaar drie Heatweed (WAVE) sensorgestuurde units in combinatie met Multihog werktuigdragers  (afb. 1) alsmede twee Heatweed (WAVE) High handunits (afb. 2) bij Heatweed (WAVE) Multihog dealer LeCoBa uit Wintelre.

LeCoBa Saver Multihog Wave onkruidbestrijding

Overhandiging 1 van de 3 Heatweed sensor gestuurde units op Multihog werktuigdrager.
LeCoBa Saver Multihog Wave onkruidbestrijding

Overhandiging één van de twee Weedheat High handunits op werktuigdrager door Rob Basten (LeCoBa) aan (van links naar rechts) Wethouder Wierikx van de gemeente Halderberge, Wethouder van der Velden van Bergen op Zoom een Pascal de Klerk Adjunct-directeur van Saver NV.

De Heatweed (WAVE) High units zijn door LeCoBa geheel op maat gemaakt. Dit n.a.v. een nauwe samenwerking tussen Saver NV en LeCoBa. Zo zijn deze Heatweed (WAVE) High units o.a. uitgevoerd met een geïsoleerde watertank, automatische vulmogelijkheid voor koud/warm water (afvalwater van plaatselijke fabrieken) en trappen met een geïntegreerd rolgeleidingsysteem.

Saver NV is met deze slimme investeringen volledig klaar voor het onkruidbestrijden in de gemeentes  Roosendaal, Halderberge, Bergen op Zoom en Woensdrecht.


Levering Multihog CX55

Op 21 juni 2016 is bij Ploegmakers Cultuurtechniek b.v. te Veghel een Multihog CX55 met hetelucht recycling geleverd.

De sleutels zijn door dhr. P. Kuijpers (LeCoBa) overhandigd aan dhr. T. van der Heijden (Chauffeur Ploegmakers), in het bijzijn van Hoofd TD Ploegmakers dhr. E. Melis.

Mutlihog CX55 met hetelucht onkruidbestrijding

Meer informatie omtrent de Multihog CX55? Klik hier!


Het team van LeCoBa is u graag van dienst.

LeCoBa team onkruidbestrijding automower kettingzaag automower bladblazer heggenschaar


  • Op zoek naar een origineel cadeau?


   Speelgoed LeCoBa Husqvarna