Occasions

Hieronder is het huidige aanbod occasions van LeCoBa te vinden.
Meer informatie nodig? Bel ons!

Terug naar overzicht

Eliet verticuteermachine 401 Eco Line

Eliet verticuteermachine 401 Eco Line Eliet verticuteermachine 401 Eco Line
Eliet verticuteermachine 401 Eco Line Eliet verticuteermachine 401 Eco Line
Eliet verticuteermachine 401 Eco Line
 Prijs : € 675,00

Met zijn werkbreedte van 40 cm is de Eliet E401 uiterst geschikt voor kleine en middelgrote tuinen. Zijn robuuste bouw maakt hem onverslijtbaar.
De machine is licht en wendbaar en dankzij de traploze diepteregeling kunt u met hoge precisie de werkdiepte instellen.

Eigenschappen:

Stevig chassis
Zelfs al is deze E401 de kleinste verticuteermachine uit het ELIET programma, toch is hij in staat tot grootste prestaties. Bij veel voorkomende toepassingen zoals in verhuur wordt deze verticuteermachine dan ook vaak op de proef gesteld. Zijn robuuste bouw is dan ook een garantie voor zijn duurzaamheid. Zowel voor de veiligheid van de bediener, maar ook om omstaanders van mogelijke steenslag te behoeden, werd de messenas opgehangen in een dikke stalen behuizing.

Vaste messen
Een ELIET verticuteermachine met 40 cm werkbreedte beschikt over een rotor waarop 14 vaste messen zijn gemonteerd. Elk mes heeft twee mespunten waardoor bij elke omwenteling van de as het mes twee maal een harkbeweging maakt. De messen zijn bovendien in spiraal gemonteerd zodat ze niet steeds gelijktijdig de grond raken, waardoor het losrukken van grasstruiken vermeden wordt.

Grote wielen
De E401 beschikt over wielen met een diameter van 20 cm. Grote wielen lopen veel lichter en zijn minder gevoelig voor de oneffenheden van het terrein. De nylon velgen zijn stootvast, en de rollagers zijn daarenboven behoorlijk ongevoelig voor zand en stof die bij het verticuteren vrij komt.

Traploze voorwielen
Bij de voorwielen is de instelling traploos. Doordat de hoogteregeling op elk voorwiel afzonderlijk moet ingesteld worden, bent u ook zeker dat de messenas over de gehele werkbreedte de juiste diepte-instelling heeft.

Diepte-instelling achterwielen
Bij de hoogteregeling van de achterwielen kunt u kiezen uit enkele vaste standen. Dankzij deze dubbele regelmogelijkheid kunt u de messen volledig opslijten.

Ruime opvangzak
Wie efficiënt verticuteert, haalt zich een hoop opruimwerk op de hals. ELIET steekt een helpende hand toe met de opvangzak op de E401. De brede vangopening zorgt voor een goede vulling van de zak. De ruim 60 L inhoud van deze opvangzak kan het mos van enkele 10-tal meter opvangen. Zo spaart men handig het lastige karwei van het opruimen uit.

Rubber spatlap
Ook als men zonder opvangzak werkt moet het grote volume uitgeharkte mos vlot van onder het chassis komen, zonder echter de bediener bloot te stellen aan de projectie van de messen. De goed gedimensioneerde rubber spatlap vangt dan ook alle opspattende stof en zand doeltreffend op.

Verticale riemspanning
Een probleemloze werking jaar na jaar was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de verticale riemspanning. Dankzij dit systeem behoudt de riem ook in werking haar natuurlijke vorm. Zo treed nauwelijks slijtage van de riem op, wat haar levensduur aanzienlijk verlengt.

Neerklapbaar stuur
De duwboom van de machine kunt u gemakkelijk dichtklappen. Zo neemt de Eliet E401 niet veel plaats in beslag in uw garage of bergruimte, of in het kofferruim van uw auto.

Specificaties

 • Motor: 4,0 pk B&S Series 550
 • Chassis: Staalplaat 2 & 3 mm
 • Werkbreedte: 400 mm
 • Vaste Messen: (aantal/dikte)   14 / 2,5 mm
 • Duwboom: Neerklapbaar
 • Mesontkoppeling: Verticale riemspanning
 • Meskeuze: 25 mm
 • Diepteinstelling: Vooraan: traploos. Achteraan: 2 standen
 • Transmissie: V-riem
 • Gewicht: 40 kg

○ Machine is compleet nagekeken en heeft een uitvoerige onderhoudsbeurt gehad.
○ De vermelde prijs is inclusief 21% B.T.W.
○ Thuis gekomen en niet 100% tevreden = geld terug!!
Garantieperiode: Volledige garantie als bij nieuw.

  • LeCoBa denkt aan het milieu en werkt aan het verminderen van de CO2-uitstoot.


   Footprint LeCoBa